Aquabalance

Aquabalance is vrij vertaald “Rebalancing in het water”.
Rebalancing gaat over bewustworden. Dus bewustworden wat het lichaam kan/doet/voelt. Daardoor kan je zicht krijgen op hoe jij als persoon bent.
Met aquabalance doen we dit in het water.
Door de ontspanning van het warme water en door het wegvallen van een deel van de zwaartekracht kan het lichaam alle onnodige spieractiviteit achterwege laten. We laten als vanzelf los. Therapeutisch gezien een ideale situatie waarin afvalstoffen kunnen worden afgevoerd, spanningen en blokkades opgelost. De ontspanning wordt meteen merkbaar in de ademhaling. Die komt tot rust, verdiept en verlangzaamt.
In water bewegen wij anders dan op ’t droge, meer totaal en met de stroom mee.
De druk van het water is aan alle kanten gelijk, doordat het water ons lichaam van alle kanten draagt en ondersteunt. Dat heeft een ontspannend effect en maakt de typische waterbewegingen en stretching mogelijk, die op het land ondenkbaar zouden zijn.
Die bewegingen worden gecoördineerd op het ritme van de ademhaling.
Aquabalance doe je niet alleen, maar altijd met z’n tweeën. Je hebt een partner nodig, zoals bij dansen.
Tijdens deze dag is het dan ook net zo belangrijk te ervaren hoe het is om aquabalance te geven als om aquabalance te ontvangen. De rollen worden telkens omgewisseld. De ervaring leert dat het net zo plezierig is om aquabalance te geven als aquabalance te krijgen. De afstemming en coördinatie van de bewegingen gebeurt op het ritme van de ademhaling. Dat lijkt ingewikkeld, maar ook hier speelt het water een grote rol. De één beweegt de ander, maar het water is de grote derde: het water draagt en beweegt voortdurend mee, en ondersteunt de hele aquabalance.
Als je samen met een partner (vriend, zoon/dochter, moeder/vader, etc) komt dan zal deze dag de relatie verder verdiepen. Door zo intensief en vloeiend met elkaar bezig te zijn ontstaat er mildheid wat de relatie goed doet.
Wil je met een (besloten) groep komen mail mij dan.

Voor mensen die kanker hebben gehad waar lymfeklieren verwijderd zijn kan het heel heilzaam zijn om naar een aquabalancedag te komen. Aquabalance is een goede remedie om lymfoedeem te voorkomen en behandelen. Lees hier meer over: lymfedrainage en aquabalance

Interesse?
Wil je ervaren wat Rebalancing in het water met je doet?
Wil je ervaren hoe je lichaam voelt als je één wordt met het water?
Wil je een dag ontspannen en je overgeven?

Je bent van harte welkom!
De data in 2024 zijn:
31 augustus
9 november – besloten groep
14 december